У Цин: Зигзагообразният мост

 
 
В Чумън има само един зигзагообразен мост, срещата беше в пет и половина сутринта. Майка ме събуди в четири и половина, навън още беше напълно тъмно, до Зигзагообразния мост може да се стигне по два начина, едниният е по улица „Хуанчън север“, през булевард „Северен“ и „Южен“, до улица „Хуанхъ“. Другият – от моста „Северна порта“ наляво по улица „Хуанхъ“. Избрах първия начин, защото е по-напряко. Когато стигнах до Зигзагообразния мост, вече се развиделяваше, наоколо хвърчаха прилепи, въздухът беше много свеж. Стоях на моста и чаках Джоу Юн, но вече беше шест часа, а него още го нямаше. Джоу Юн живее на улица „Чънси“, недалеч от Зигзагообразния мост, трябва само да пресече една улица, да мине по една алея и готово. Но защо още го нямаше?

На Зигзагообразния мост имаше още една среща, в шест часа сутринта, половин час по-късно от нашата с Джоу Юн. Но тъй като Джоу Юн не дойде, аз станах свидетел на другата среща. Лиу Дзин пристигна десетина минути по-рано, Джао Сяохун дойде точно навреме. Тяхната среща беше успешна. Изгледаха ме самодоволни и ми казаха, спечелихме. След което тръгнаха към планината.

По-късно Джоу Юн ми каза, че е пристигнал на Зигзагообразния мост точно в пет и половина, но мен ме нямало, чакал ме до шест часа, но аз не съм се появил и той тръгнал към планината сам. Каза още, че на планината видял майка ми да тренира мулан меч [1].
 
 


[1] мулан – стил в бойните изкуства, обикновено се практикува от жени (б.пр.)

 
 
от сборника „Един ден“
превод от китайски: Стефан Русинов

Advertisements

Вашият коментар

Filed under У Цин

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s