У Цин: Самозадоволяването на Сяо Уан

 

Вече е един следобяд, пролет. Пейджърът на Сяо Уан иззвънява, Сяо Уан се пробужда, поглежда номера, сигурно е Джоу Ци. Сяо Уан, може ли да си толкова мързелив, пролет е, а ти се излежаваш до толкова късно! Днес слънцето грее необичайно ярко, много е хубаво. Сяо Уан обаче не усеща нищо, мисли си, че и да излезе сега и да се обади на този номер, човекът сигурно вече няма да е там. Така че той не става, върти се из леглото и продължава да се излежава, горещо му е и малко отпаднало. В това време аз и Джоу Ци лежим на тревата пред библиотеката, печем се на слънце и зяпаме красиви жени. Джоу Ци се връща от обществения телефон отсреща, питам, не вдигна ли? Джоу Ци отговаря, сигурно още спи. Викам, да отидем до тях тогава! Джоу Ци казва, и така може. В този момент една чужденка махва на Джоу Ци, зарадван той отива при нея и се започват да говорят нещо на английски, аз нищо не разбирам.

Като се наприказваха, тръгваме към Сяо Уан. Сяо Уан живее почти до ботаническата градина, под наем в къщата на един селянин, 150 юана на месец. Вървим половин час и стигаме. Джоу Ци рита по вратата, Сяо Уан става и отваря. Стаята му е много малка, освен на леглото няма къде другаде да се седне. Джоу Ци казва, как може още да спиш? Сяо Уан отговаря, нали почваме в три, още е рано. Изчакваме Сяо Уан да се облече. Джоу Ци казва, това е У Цин, той снима филми, иска да заснеме репетицията ни. Сяо Уан ме поглежда, У Цин, знам, гледал съм ти нещата по Хонг Конг сателитна 18. (Има ли Хонг Конг сателитна 18?). Викам, а, тези неща не струват. Сяо Уан казва, според мен са много интересни. Викам, според мен вие сте по-интересни. Джоу Ци хвърля на мен и на Сяо Уан по цигара, запалваме. Джоу Ци казва, според хората в тези кръгове нещата ни не струват.

 

Информация:

Група „Кунг фу филм“

Вокали/ритъм китара: Джоу Ци

Соло китара: Сяо Уан

Бас: Вряло месо (истинско име:  Дзян Цинцин) (първоначално от група „Джан Дадзин“[1], в последствие основава група „POO“, съвсем скоро нашето предаване ще излъчи специален репортаж за него)

Барабани: Лиу Копа тор (истинско име: Лиу Фънтао[2]) (прякорът Лиу Копа тор има история, заинтересуваните могат да закупят автобиографията му „Животът на героя от помийната яма“)

Синтезатор: Луо Ян

(Източник: „Уциновата история за сълзите и кръвта на пътуващите музиканти“, при цитиране, моля, посочете източника.)

 

Въпрос: Защо групата ви се казва „Кунг фу филм“

Джоу Ци: Първоначално мислехме да се казваме „Касов филм“, но след като гласувахме, осъзнахме, че „Кунг фу филм“ ни харесва повече. От малки обичаме да гледаме кунг фу филми, гледали сме стотици, а американските касови филми започнахме да гледаме едва през последните няколко години. Освен това искаме да увеличим популярността на традиционните китайски бойни изкуства, понеже имаме и чуждестранни фенове.

 

Въпрос: Какъв стил свирите?

Сяо Уан: Повечето хора, като чуят името ни, си мислят, че свирим хеви метъл или хардкор или пък даже рап. Всъщност ние правим декадентска музика, малко прилича на традиционна опера, примерно Шаосинска и Хуанмей опера[3].

 

Въпрос: Как минават изявите ви?

Сяо Уан: Какво имаш предвид? Концертните изяви? Много рядко имаме възможности за изява. Основно в бар „Речното корито“. Нали познаваш собственичката на „Речното корито“, никът й в интернет е знак за усмивка. С нея се познаваме отдавна и често ни кани да свирим. Искам тук от името на цялата група да изкажа огромното ни уважение към нея и дълбоките ни благодарности.

Въпрос: Как живеете?

Джоу Ци: Какви са тези въпроси като от „Мразя рокенрол“[4]? Живеем горе-долу като теб.

 

Въпрос: Говори се, че скоро ще издавате демо албум?

Джоу Ци: Да, първият ни демо албум ще се казва „Палачинковата книга“[5]. Ще включва 11 наши песни. Много сме доволни от това, което се получи. Като излезе, да не забравиш да ни направиш реклама. (Търсим ъндърграунд разпространители от цялата страна.)

 

Въпрос: Колко стана часът?

Джоу Ци: Два и половина.

 

Джоу Ци казва, хайде да тръгваме, че Дзян Цинцин ще ни чакат. Сяо Уан и аз се изправяме и си събраме нещата. Сяо Уан е нарамил китара и изглежда много яко. Минаваме през красивата ботаническа градина, носи се мирис на пролетни цветя и песни на птички, по пътя си купуваме по ананас на клечка. Сяо Уан казва, като дойдохте вкъщи, тъкмо мастурбирах. Джоу Ци отговаря, уф, затова, значи, те чакахме сто часа да отвориш. Викам, ха ха, щеше да е супер, ако го бях заснел. Сяо Уан казва, да, да, можеш да ме снимаш и да направим кратък филм „Мастурбирането на Сяо Уан“, ще е много интересно.

Изведнъж аз и Джоу Ци се сепнахме. След малко казах, такъв филм няма да струва нищо, а и никой досега не е снимал мастурбиране. Сяо Уан казва, ама аз мастурбирам различно, ако го заснемем, със сигурност ще стане велик световноизвестен филм. Викам, какво му е великото на мастурбирането, не е интересно. Сяо Уан повишава тон: ебал съм го, защото ще го снимаш ти, затова няма да е интересно. Обръща се и тръгва наобратно. Джоу Ци каза, еби му, разсърди ли се? Викам, не знам. Уж нищо му нямаше, за какво ще се сърди? Викам, да не се прибра да мастурбира?
 
 
 


[1] Джан Дадзин – китайска кино актриса, известна предимно с ролите си в сериали (б.пр.)

[2] Лиу Фънтао – йероглифите „фън“ и „тао“ са омоними съответно на йероглифите „тор“ и „копая“ (б.пр.)

[3] Шаосинска и Хуанмей опера – разновидности на традиционната китайска опера, произлезли съответно в провинциите Джъдзян и Анхуей (б.пр.)

[4] „Мразя рокенрол“ – подигравка с китайското списание „Обичам рокенрол“ (б.пр.)

[5] „Палачинковата книга“ – в заглавието има алюзия към историята за монах, откраднал „Слънчогледовата книга“ – предаван от поколение на поколение сборник, в който били описани множество кунг фу техники (б.пр.)

 
 
от сборника разкази „Един ден“ (2009)
превод от китайски: Стефан Русинов

Advertisements

Вашият коментар

Filed under У Цин

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s